Csütörtökön hó, ónos eső, majd változékony, enyhébb folytatás

2020.12.01 10:59

A hét elején még változóan felhős, majd borongós idő valószínű, többfelé várható köd is. A hőmérséklet reggelente fagypont alatt, napközben kedden 0, 6°C körül, szerdán -1, 4°C körül várható.

A komoly változás majd szerda este kezdődik, amikor délnyugat felől egy meiterrán ciklon közelít meg minket. A ciklon felhőzetéből szerda este már eshet átmenetileg a hó, majd csütörtökön hajnalban kezdetben a Bakonyban és megyénk nyugati peremén hó, másutt vegyes halmazállapotó csapadék (hó, havas eső, ónos eső, fagyott eső, eső) kezd majd el hullani. A hőmérséklet a talaj közelében kezdetben fagypont alatt marad, majd a magasban enyhülés kezdődik, így a havazást nagy területen váltja majd fel ónos eső, havas eső, majd eső. A nyugati területeken akár jelentősebb mennyiségű ónos csapadék is lehet! Megmaradó hó is elsősorban itt, illetve a Bakonyban lehet, (1-7 cm), de ez gyorsan olvadni fog. Hajnalban -3, +1°C, délután 0, +4°C várható.

Péntektől egy tőlünk nyugatra örvénylő ciklon előoldalán több hullámban enyhébb és nedvesebb légtömegek érkeznek, így a következő napokban is többször lesz felhős az ég, de a délutáni hőmérsékletek hétvégére már elérhetik a +10°C-ot, vasárnap itt-ott 13-14°C is előfordulhat, átmenetileg eltűnnek a hajnali fagyok is.

A jövő hét még nagy bizonytalanságot mutat, de valamelyest csökkenhet majd a hőmérséklet.

  



 

Elérhetőség

meteoblog
Ajka
8400
farkaszoltan02@freemail.hu